Projektmenedzseri időszaki beszámoló

A jelentési időszakban minden program megvalósult. A pályázatba bevont diákok, mentorok aktívan, nagy lelkesedéssel vettek részt minden programban.  A mentorok és mentoráltjaik közelebb kerültek egymáshoz, és a csoportban új barátságok alakultak ki. A diákok magaviselete jó, érdeklődőek, nyitottabbá váltak. A Mentorok szívesen foglalkoznak diákjaikkal. A honlapunkon minden eseményről továbbra is feltöltöttünk szöveges és fotódokumentumokat.

 

A szabadidős, közösségépítő programok keretében folytatódott a Göcsejen és az Őrvidéken át háromnapos program. Először a kehidai Deák-kúriában álltak meg, s tisztelegtek a „Haza bölcse” előtt. Az eső és a viharos szél alaposan megkeserítette a zalaegerszegi skanzenben és az Olaj és Gázipari Múzeumban töltött időt. Másnap Szentgyörgyvölgyön már kedvezőbb időjárási viszonyok között zajlott az egyik fazekasmesternél a tanulók és kísérőik kézügyességét kipróbáló korongozás. Velemérben megcsodálták Aquila János freskóit. Az utolsó napon Pityerszer népi építészete és az Őrség története, valamint az őriszentpéteri román templom következett. A résztvevők élménydús, információban gazdag programot teljesítettek.

A „Nemzet házai” kirándulás Budapesten, ahol a főváros és egyben Magyarország értékeivel ismerkedtek meg a diákok. A Múzeumok Majálisán a Magyar Nemzeti Múzeumban, a világon egyedülálló kétnapos fesztivál igazi társas helyszínné változtatta színes és hangulatos program és kiállítás kínálatával a Múzeumkertet. A kort idéző kreatív programok közül bárki kipróbálhatta pl.: az óriás- társasjátékokat, a mega-kirakókat és az óriás makettet, aki akart öltöztetőbabát, reklámplakátot készíthetett. Az OperaKaland programban lehetőség nyílt az Erkel Színházban különleges opera meghallgatására is. A szervezők munkáját a tanulók ezúttal is példás magaviselettel, érdeklődéssel és figyelemmel hálálták meg.

„Balaton Magyarország gyöngyszeme” programban Siófok szálláshellyel, csillagtúra szerűen 5 napig többek között a boglári Gömbkilátót, Szemesen a Postamúzeumot, a Latinovics Emlékmúzeumot, Székesfehérváron a Középkori Romkertet, a Szent István Bazilikát, a Tihanyi Bencés Apátságot, Herenden a Porcelániumban, majd a Múzeumban voltak diákjaink. Az együtt töltött napok hangulata leírhatatlan. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, izgalmas, információban gazdag programot teljesítettek. Többségüknek ez volt a nyaralás, haza sem akartak menni.

Mindezek mellett a mentorok aktívan részt vettek az Eötvös József Pedagógiai Szolgáltató megbízásából szervezett szupervíziókon, a professzionális tanári kommunikációt segítő foglalkozáson, a pedagógiai esetkezelés képzésen, valamint az Életút szemléletű pályaorientációs továbbképzésen.

Fellegi Bálint
projekt menedzser