Bizonyítványosztás

Az idei tanévzáró ünnepségünk nem a megszokott ütemben zajlott. A párhuzamos évfolyamok 3 különböző időpontban érkeztek az iskolába, hogy átvegyék a bizonyítványukat. Idén is születtek nagyon szép eredmények. Kitűnő bizonyítvánnyal 5, jeles eredménnyel (4,75 fölött) 17 diákunk büszkélkedhet. Diákjaink a digitális oktatás során is bizonyították, hogy aki tanulni akar, annak semmi nem jelenthet akadályt.

Érettségi 2020

2020. június 15-16-án fejeződtek be iskolánkban a hagyományosnak egyáltalán nem nevezhető érettségi vizsgák.

Két osztály 37 tanulója vehette át érettségi bizonyítványát. Kitűnő érettségi eredményt ért el két diákunk, továbbá 10 vizsgázó részesült kiváló érettségi eredményéért tantárgyi dicséretben. Az idei évben a ballagási ünnepség elmaradása miatt most nyílt alkalom arra, hogy végzőseink megkapják ballagási tarisznyájukat és elköszönhessenek tanáraiktól. A négy év során kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók is most vehették át díjaikat, könyvjutalmukat.

Minden végzett diákunknak gratulálunk, hogy az elmúlt időszak rendkívüli körülményeinek ellenére is sikeresen helyt álltak a vizsgákon!

Arany János Balladamondó Verseny

Arany János 1851 és 1860 között Nagykőrösön élt és alkotott, itt született meg híres balladáinak jó része. A költőóriás tiszteletére rendezi meg Nagykőrös Város Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ háromévente a Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt. Az idei évben tizennegyedszer gyűltek össze Arany János balladáinak rajongói az alföldi városban.

205 diák érkezett március 6-án a versenyre a Kárpát –medencei középiskoláiból. A szervezők a borús idő ellenére igyekeztek színes, változatos programokkal meglepni a vendégeket: városnézés, múzeumlátogatás, Csík János és művészbarátainak koncertje tette emlékezetessé a péntek délutánt és estét, feledtette a sorszámhúzás feszült izgalmát.

Majd szombaton kezdetét vette maga a verseny. A délelőtt folyamán a diákok 8 előzsűri előtt adták elő a kötelezően választott produkciójukat: a Tengeri-hántás, az V. László vagy  a Rozgonyiné című ballada bemutatása volt a feladat.

Baranyi Liána, gimnáziuunk 11. E osztályos diákja már több versenyen bizonyította, hogy Arany János műveinek értő tolmácsolója.  Most a Tengeri-hántás című balladát választotta, és adta elő olyan sikerrel, hogy a zsűri első helyezettként juttatta a délutáni döntőbe. Lia hatalmas dicséretet kapott a Takács Bence Ervin (előadóművész, műsorvezető, tanár) vezette zsűritől.

A döntőben 24 versenyző adott elő egy-egy szabadon választott Arany balladát. A döntőbe jutott tanulók magyarországi és határon túli nagyvárosok nagynevű iskoláit képviselték: Budapest, Debrecen, Sopron, Győr, Pécs, Veszprém, Beregszász … bizonyultak a legjobbnak az elődöntőkben.  Lia volt az egyetlen, aki kisvárosból érkezett, nemcsak Marcalit, hanem Somogy megyét is képviselte. Arany János Zách Klára című balladájával varázsolta el a közönséget.

A 11 tagú zsűriben a magyar művészet és kultúra elismert szaktekintélyei foglaltak helyet. A rendkívül szoros mezőnyben az első helyezett egy budapesti diáklány lett, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulója, a második helyezett a Szombathelyi Premontrei Gimnáziumból érkezett, a harmadik legeredményesebb versenyző a Pécsi Művészeti Gimnázium dráma tagozatos diákja. Őket követte Lia, aki a zsűri döntése alapján Nagykőrös Város Polgármesterének Különdíjában részesült, és rengeteg elismerő gratulációval, értékes jutalmakkal, feledhetetlen emlékekkel térhetett haza. 

 

Ballagás 2020

Iskolánk történetében ilyenkor minden évben lázasan készültünk a ballagásra. A végzős diákok várták, hogy gimnáziumi éveiket méltóképpen ünnepelhessék hagyományos ünnepségünkön szüleikkel, rokonaikkal, barátaikkal. 2020 tavaszán viszont az eddig megszokott napi rutin gyökeresen megváltozott. Egy világjárványnak köszönhetően otthonunkba kényszerültünk, a tanítást és tanulást kizárólag otthonról végezhettük. Ahogy telt az idő, egyre kevesebb esély mutatkozott arra, hogy még egyszer, utoljára személyesen találkozhatunk, búcsút vehetünk egymástól. Ezért az idei tanévben rendhagyó módon, egy alkalomhoz illő videóval búcsúzunk diákjainktól. Most is szép számmal vannak olyan tanulóink, akik tanulmányi -, sporteredményeikkel, vagy kulturális munkájukkal kiemelkednek.
Idén a PRO SCOLA díjat Ámmer Fanni 12. B osztályos tanuló kapja kiemelkedő tanulmányi munkájáért, példamutató magatartásáért és szorgalmáért, versenyeken elért eredményeiért, aktív közösségi munkájáért.

Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=32c2hxHW9CM&feature=youtu.be

A Jó tanuló - jó sportoló címet Pajor Gergő 12. B osztályos tanuló veheti át kiemelkedő tanulmányi munkájáért, példamutató magatartásáért és szorgalmáért, versenyeken elért eredményeiért.

Kiemelt könyvjutalomban a következő tanulók részesülnek:

Harcz Bence Kálmán 12. B
Pálfi Péter 12. B
Bojtor Barnabás Kristóf 12. B
Ivók Réka 12. E
Osvald Bettina 12. E
Pintér Hargita 12. E
Tóth Gábor 12. E

 

Könyvjutalomban a következő tanulók részesülnek:

Palacskó Zsombor 12. B
Vörös Fanni 12. B
Szabó Szimonetta 12. B
Máthé Brigitta 12. B
Szarka Noémi 12. B
László Balázs 12. B

Csécs Janka 12. E
Szabó Rebeka 12. E
Kovács Ákos 12. E
Schillinger Anna 12. E
Németh Eliza 12. E
Szvoboda Szelina 12. E
Nagy Martina 12. E

A részletes verseny- és sporteredményeket honlapunkon megtekinthetik.

Félévi tanulmányi verseny

Gimnáziumunkban február 28-án került sor a félévi tanulmányi verseny eredményhirdetésére. 25 tanulót emeltünk ki kitűnő, illetve jeles eredményeikért. Az osztályátlagok alapján az első 3 helyezett vehetett át oklevelet.

Kitűnő tanulóink:

Makai Zsófia Panna 10.A

Gáspár Gréti 11.E

Hosszú Regina 11.E

Kuti Melitta 11.E

Osvald Bettina 12.E

Ivók Réka 12.E

Jeles tanulóink:

Csécs Blanka 9.A

Kisgyura Száva 9.A

Monostori Erzsébet 9.A

Czuring Nóra 9.A

Kocsis Dominik Gergő 9.A

Vincze Martin 9.B

Mali Gergő 9.B

Tóth Marcell 10.A

Horváth Ádám 10.A

Gáspár Gellért 10.B

Mika Anna 10.B

Antal Virgínia 11.B

Gebei Viktor László 11.B

Baranyi Liána 11.E

Hosszú Fanni 11.E

Szántó Júlia Anna 11.E

Ámmer Fanni 12.B

Pajor Gergő 12.B

Pintér Hargita 12.E

Osztályátlagok alapján:

1.11.E

2.12.E

3.9.A