B 33 Kosárlabda Diákolimpia Megyei Döntő

 

2017. 12. 08-án, pénteken Kaposváron rendezték meg a B 33 Kosárlabda Diákolimpia Megyei Döntőjét.
A játék 3:3 elleni kosárlabda egy palánkra. A Berzsenyi Dániel Gimnázium kosarasai indultak a 9 csapatos döntőn, és a Táncsics, valamint a Gyakorló Gimnáziumot legyőzve megnyerték csoportjukat, és bejutottak a legjobb négy közé.  Sajnos az elődöntő, és a bronz mérkőzés már nem volt ilyen sikeres, a harmadik helyért két ponttal maradtunk alul, így a negyedik helyen végeztünk. A csapat tagjai:Kovács Ákos, Kovács Botond, Nádor Zoltán, Ősz Zoltán.

 

Nárciszok a Berzsenyi Gimnázium előkertjében is

 

A Noszlopy Iskola udvara és környék már jó néhány tavasz óta virágba borul. A kezdeményezés Patkó Imre intézményvezető-helyettes úrtól indult. Az ő ötletére és virághagymáival, idén tavasszal a gimnázium előkertje is kivirágosodik. A talaj előkészítésén és az ültetésen dolgoznak most diákjaink. Kuti Anna Alexandra 10.B osztályos tanuló szívesen kertészkedett már a Noszlopyban is, így tapasztalatára számíthatnak diáktársai. Munkáját Gebei Tünde Zsófia 10.B osztályos tanuló segíti.

Te aranyok Aranya! versmondó verseny

 

Az Országos Széchényi Könyvtár, a Magyartanárok Egyesülete és a Magyar Olvasástársaság Arany
János születésének 200. évfordulója tiszteletére, az ARANY JÁNOS-EMLÉKÉV 2017 keretében szavalóversenyt hirdetett magyarországi és külhoni felső tagozatos és középiskolás diákok számára. 2017 őszén hét helyszínen zajlottak országszerte a területi döntők.

Űrbányász gimnazisták

Harmadik helyen végeztek diákjaink Zalaegerszegen a 2. alkalommal megrendezett TechTogether Junior pályaorientációs versenyen.

A verseny célja, hogy a középiskolás tanulók versenykörnyezetben, játékos formában ismerjék meg az előttük álló továbbtanulási és munkalehetőségeket.

15 csapattal kellett összemérniük természettudományos ismereteiket, leleményességüket, kreativitásukat.

Filmet készítettek a médiások

A Kulturális Korzó mozitermében november 21-én került vetítésre az a Calypso Kórust bemutató film, amely a Berzsenyi Dániel Gimnázium média fakultációs diákjai, a Múzeum Alapítvány és a Marcali Múzeum
együttműködésének eredményeként jött létre.

A tavalyi évben a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztálya pályázatot hirdetett a Települési Értéktárak bővítésére. Marcali városa csak úgy tudott ezen indulni, ha egy civil szervezet és egy oktatási intézmény
összefogásával megvalósuló projektjavaslatot nyújt be.