Kaposvári Egyetem nyílt napján jártunk

A Kaposvári Egyetem január 19-én tartott nyílt napot, melyen iskolánk 10 diákja és 2 kísérő tanár vett részt. Regisztráció után az egyetem dékánja köszöntötte az érdeklődőket, majd bemutatkozott az egyetem 4 kara. Megismerhettük az induló szakokat, majd tombolahúzás következett, melyen 3 ajándékcsomagot sorsoltak, amiből egyet mi hoztunk el.  Ezután, ha még több információhoz szerettünk volna jutni, a karok által kiállított standoknál volt lehetőség. Akit komolyabban érdekelt az egyetem, egy rövid campusviziten is részt vehetett.

Mézeskalács sütés

Mint minden évben, idén is megrendezésre került iskolánkban a mézeskalács sütés. Hagyományosan ez a kilencedikes diákok feladata, mint az iskola fájának ünnepi díszbe öltöztetése is.

Nagyon jó hangulatban telt a délután. A mézeskalács tésztáját a szakács nénik készítették, amit köszönünk nekik. A gyúrást, szaggatást, díszítést már a diákok végezték. Sok szép díszes süti készült. A vidámságot tovább fokozta két tanuló között kialakult „liszt-csata”. Az elkészült kalácsokat a karácsonyi ünnepség után fogják diáktársaiknak és tanáraiknak kiosztani a kilencedikesek.

Nagy Csaba tárogatóművész előadása

Rendhagyó tanóra keretén belül láttuk vendégül Nagy Csaba tárogatóművészt december 12-én az 5.órában. Felidéztük a kuruc kor eseményeit, főbb alakjait, illetve megismerkedhettünk az akkor használt tárogató nevű hangszer történetével, amin kuruc kori dallamokat is meghallgattunk. Tartalmas, színvonalas előadást láthattunk és alkalmunk nyílt egy kis időutazásra is. Az előadás végén hangszeres kísérettel együtt énekelték diákok, tanárok a Kossuth – indulót.

Ajándékozás a kórházban

2018 december 13-án, csütörtökön délután a Berzsenyi Dániel Gimnázium 10.B osztályának 6 tanulója lepte meg a Marcali Dr. Szaplonczay Manó Integrált Kórházegység ápolási osztályának betegeit.

A zömében idős emberek minden apró figyelmességnek örülnek, hiszen többen hónapok óta ott élik mindennapjaikat. A diákok a tavalyi évben előadott műsor sikerein felbuzdulva idén gipszből készült angyalkákkal és szaloncukrokkal lepték meg az ápolási osztályon fekvőket Karácsony alkalmából. Nagyon meghatotta a meglepetés ajándék a betegeket és a gimnazistákat is megérintette a látogatás. Jól esett nekik, hogy mosolyt csaltak az emberek arcára. Volt olyan beteg, akit éppen akkor látogattak meg a családtagjaik, amikor az ajándékozás történt. Ők szintén nagyon hálásak voltak a lányoknak. A szaloncukor többeknél azonnal el is fogyott J. A nővérek is örültek a figyelmességnek és egy kis teasüteménnyel és üdítővel várták az ajándékozó diákokat.

Terveink szerint jövőre az ápolási- és krónikus osztályon lévőket is meglepik a Berzsenyis diákok. A megvalósításért, a figyelmességért, a befektetett munkáért és energiáért köszönet illeti a diákokat: Antal Virginia, Ambrus Zoé, Farkas Kinga, Herceg Erika Kíra, Óvári Dorina, Papp Fanni tanulókat.

Karácsonyfa díszítés

Iskolánkban is megkezdődött a készülődés a karácsonyra, melyhez Juhász Antal egy óriási fenyőfával ajándékozta meg a gimnáziumot. Hagyományaink szerint a kilencedik osztályosok osztályfőnökeikkel díszítették fel a fát. A díszek egy részét a diákok készítették és ismét szépen sikerült felöltöztetni a fát.