Gimis siker az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen

Január 16-án rendezték meg Kaposvárott a rangos helyesírási verseny megyei fordulóját. A megmérettetés célja többek között az anyanyelv ápolása, a tudatos nyelvhasználat iránti igény ösztönzése a magyar nyelvet beszélő fiatalok körében. A Marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumot két tanuló képviselte a versenyen.

Szépen szerepeltek, Nikula Bettina 2. helyezett lett. Felkészítő tanára: Horváthné  Csoszó Gyöngyi.

Mika Anna a 4. helyezésnek örülhetett. Felkészítő tanára: Szántóné Horváth Magdolna.

Mindkét tanuló tizedik évfolyamba jár.

Berzsenyisek versenyeredményei

2020. január 11-én rendezték Kaposváron a Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Verseny megyei fordulóját programozás kategóriában. Gimnáziumunk tanulói közül az első fordulóban elért eredményük alapján hatan jutottak tovább ebbe a fordulóba: Katona Kevin és Király János 9. B, Gáspár Gellért és Kovács Pál 10.B, Gebei Viktor László 11.B és László Balázs 12.B osztályos tanulók.

A következő megmérettetés január 31-én vár az informatikából jól teljesítő diákjainkra, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Campusa által szervezett Pendroid programozó verseny döntőjében, Nagykanizsán. Ide, két online fordulóban nyújtott teljesítmény alapján, az ország legjobb 10 csapata került be. Iskolánk két csapattal nevezett, mindkét csapatunk a döntőbe jutott. A csapatok tagjai: Gebei Viktor László 11.B, László Balázs 12.B, valamint Gáspár Gellért, Kovács Pál, Ladovics Dániel Márk, Ács Dorián 10.B osztályos tanulók. A versenyekre Bene Gábor tanár úr készítette fel diákjainkat.

Az Arany Dániel Matematika Verseny második - megyei - fordulójába jutott Király János 9.B osztályos tanuló, Fülöp Dóra tanárnő tanítványa.

Bízunk versenyzőink további eredményes szereplésében.

Karácsonyi műsor

A téli szünet előtti, utolsó tanítási nap volt a mai. A tantermeket a diákok már feldíszítették, hogy karácsonyi hangulat járja át a gimnázium falait. A hangszórókból karácsonyi dalok szóltak, ami még közelebb hozta az ünnepet. A tizedikes osztályok már hetek óta készülődtek osztályfőnökeikkel, hogy ezt a napot egy csodálatos műsorral koronázzák meg. Egy megható történetet és egy vidám táncot, illetve egy „gyertya-táncot” is láthattunk, melyek közül mindenki megtalálhatta a szívéhez közel álló produkciót. Az előadás végén megkóstolhattuk a kilencedikes osztályok által készített mézeskalácsot, ami ismét remekül sikerült.

Boldog karácsonyt és jó pihenést kívánunk minden kedves kollégánknak, diákunknak és családjuknak!

Középfokú írásbeli felvételi vizsga

2020. január 18-án írták írásbeli felvételi dolgozataikat a középiskolába jelentkező diákok. A gimnáziumban 85 tanuló vett részt a vizsgán. 10 órától a magyar nyelv, 11 órától a matematika központi felvételi dolgozatok megírására került sor.

Mézeskalácssütés a Gimiben

Szerdán délután került sor a gimnázium ebédlőjében a karácsony közeledését is jelző mézeskalácssütésre. Hagyományunknak megfelelően ez a 9. évfolyamosok feladata. Idén is örömmel vettek részt diákjaink a sütés előkészítésében, majd a kalácsok díszítésében, és nem utolsó sorban a jól végzett munka eredményeként a kóstolásban is. Köszönjük dr Fülöpné Kesztyüs Ágota Anna niklai polgármester asszonynak a méz felajánlását, valamint  a Marcali Központi Konyha dolgozóinak segítségét!