8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

2015. június 6-án – szombaton – 18 fős lelkes diákcsapattal indultunk el földrajzos szakmai kirándulásunkra.  Először a Kemenes Vulkán Parkot néztük meg. A modern, ötszintes épület végigjárása sok élménnyel, új ismerettel gazdagította a vulkánokkal kapcsolatban korábban szerzett ismeretünket. Sok-sok interaktív bemutatóhely, animációk, hang- és fényeffektusok tették „testközelivé” a vulkán működését kísérő jelenségeket.

Ezt fárasztó vagy inkább „izzasztó” túra követette – a Ság-hegy meghódítása, bejárása. Voltak, akik csak a nem kijelölt ösvényeket találták meg…

Délután a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontját néztük meg, ahol 3D-s szemüveggel néztünk meg egy rövidfilmet a víz mészkövekben végzett munkájáról. S jött a hűvös barlangi járatokban a csónakázás.

A szakmai kirándulás megvalósulását az Önkormányzat Köznevelési Céltámogatási Pályázatán elnyert  anyagi támogatás tette lehetővé.  Köszönjük.

Minden velünk kirándulóval együtt reméljük, hogy a következő tanévben folytathatjuk Magyarország csodáival való ismerkedést!

Bodóné Bartik Mária és Káplár Veronika földrajz tanárok