"Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni." (Szent-Györgyi Albert)

 
 

Témazáró-naptár

Ősz óta izgalommal kísértük végig Nemes Jeles László Saul fia című filmjének nemzetközi sikereit. Órákon át olvastunk kritikákat, elemzéseket, tekintettünk meg interjúkat, beszélgetéseket az alkotókkal. Élőben néztük  tanórán a Golden Globe internetes közvetítését.

Végre a múlt héten a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium mozgóképkultúra-és médiaismeret fakultációsai húsz fővel s kísérő tanáraikkal együtt láthatta a filmet Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában. Köszönet Baloghné Bíró Mária tanárnőnek, hisz az ő segítségével jutottunk be a Munkácsy Mihály Gimnázium tanulóinak tartott vetítésre.

Bízom benne, hogy Marcaliba is eljut a film, hisz ez az az alkotás, amit feltétlenül moziban kell először megnézni. S minél több tanulónak s persze felnőttnek is látnia kell!

Írta: Horváthné Csoszó Gyöngyi