8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

A fél 8-as indulás az iskola elől nagyon megviselte az osztályt. Első úti célunk Nagycenk volt, ahol a Széchenyi-kastélyt néztük meg. Amint kijöttünk Széchenyi birtokáról, és szálltunk fel a buszra az eső áztatott el minket.

Ezek után ürge „vadászatra” mentünk, és egy nagyot sétáltunk a Fertő-Hansági Nemzeti Parkban. Páran nyári ludakat kergettünk kisebb-nagyobb sikerrel. A busz tovább vitt minket Fertődre, ahol az Esterházy-kastély gyönyörű kertjében egy számháborúban vettünk részt. Apróbb kellemetlenségek, technikai malőrök miatt megkésve egy kisfilmet néztünk meg a kastélyról  panoráma vetítőn. Az idegenvezető körbekísért minket a kastély múzeumi részén. A rengeteg tükör megszédített bennünket, különösen az a drága, aranyozott, ami megszépíti az embert.

Amint végignéztük a kastély ámulatba ejtő termeit, bevásárló körútra indultunk, hogy beszerezzük a paprikás krumpli hozzávalóit. Ezt bográcsban főztük meg, amiben a sofőrünk volt segítségünkre. Vacsora után röpizett, tollasozott, focizott, ping-pongozott és kártyázott az osztály Timi nénivel.

Egy nagyon rövid éjszaka után Sopronba mentünk bobozni. Néhányan féltek először, de utána megbátorodva száguldoztak le a hegyoldalról. A napot Fertőrákoson folytattuk egy hajókázással, ahol néhányunk leégett a tűző napsütésben, de a látvány kárpótolt bennünket. A programot délután soproni kisvonatozással zártuk, mely során Sopron nevezetességeiről hallhatunk ismertetőt.

10.B osztály és Timi néni