8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

November 14-én, hétfőn délután került sor a Marcali Földrajzosok Köre által szervezett előadásra a gimnázium ebédlőjében. A sok évre visszatekintő „Világjáró magyar utazók” elnevezésű programsorozat idei előadója Elter Károly méltán nevezhető világutazónak, hiszen a Föld több mint 160 országában járt. Biológusként végezte egyetemi tanulmányait, és diákkora óta szenvedélyesen igyekszik bejárni a Földet. Kezdetben hátizsákos turistaként tette, ma már utazásszervezőként van erre lehetősége. A látottakról készített fényképeiből már több könyv is készült.

 

Ez alkalommal „A kenguruk földje – Ausztrália” volt a téma. A közel másfél órás előadás didaktikusan ismertette a hallgatókkal Ausztrália földrajzi elhelyezkedését, felfedezését, természeti viszonyainak sajátosságait. Képeket láttunk speciális élővilágáról, illetve megismertük az egyedi fauna és flóra kialakulásának okait.  Információkhoz jutottunk népességének összetételéről, az ottani természeti viszonyokból adódó sajátos társadalmi és szociális viszonyokról.

Az előadást közel százan hallgatták meg, főként diákok. Örömmel nyugtáztuk, hogy a részt vevő felnőttek is tetszésüket fejezték ki a hallottakról, látottakról.

Köszönjük a program megvalósításához Marcali Város Önkormányzatának Civil Kapcsolatok, Kulturális, Idegenforgalmi, Sport és Ifjúsági Bizottsága által nyújtott pályázati támogatást!

Káplár Veronika
Marcali Földrajzosok Köre