8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

Harminchatodik alkalommal rendezett a nyáron a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium anyanyelvi tábort, amelyen a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium 1-1 diákja immár hagyományosan részt vesz. Idén augusztusban Baranyi Liána 9. E osztályos gimnazista töltött egy hetet Győrben.

A tábor résztvevői olyan magyarországi és határon túli középiskolások, akik szívügyüknek érzik a magyar nyelvvel való foglalkozást, annak ápolását. A táborozók többek között Balázs Géza, Kerekes Barnabás, Wacha Imre tanár urak előadásán bővíthették nyelvészeti ismereteiket, részesei lehettek egy fergeteges Bordi András-estnek, vetélkedőkön mérhették össze tudásukat.

A foglalkozások célja az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati versenyre és a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyre való felkészítés, felkészülés, így ezeken a területeken is jól hasznosítható ismeretekre tehettek szert a diákok. Ki is próbálhatták rátermettségüket az értő zsűri előtt házi verseny keretében. 28 diák indult a Kis Kazinczy-versenyen, amelyen Baranyi Liána 1. helyezést ért el.

 

Gratulálunk, Lia!