8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

A szülőket hívjuk a gimnázium pályaorientációs napjára

2017. október 25-én, szerdán a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban pályaorientációs napot tartunk, melyre ezúton a diákok szüleit is szeretettel meghívjuk. A nyitott program 8:45-12:15-ig tart.A nap célja, hogy a különböző továbbtanulási lehetőségekkel kapcsolatos tájékozódást, keresgélést, a különböző szakmák közötti eligazodást megkönnyítsük tanulóink számára.

 Annak érdekében, hogy a választható szakmákról széleskörű ismeretekhez juttassuk diákjainkat, egyetemeket hívtunk vendégségbe.Vendégeink lesznek: Pannon Egyetem Veszprém, Pannon Egyetem Georgikon Kar Keszhely, Pannon Egyetem Nagykanizsa, Pannon Egyetem Gépészmérnöki Kar Zalaegerszeg, Kaposvári Egyetem, Pécsi Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem. Az iskolákon kívül meghívtuk a kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Központot és egy duális képzést kínáló marcali munkahelyet, a Ziehl-Abegg Kft.-t, aki partneriskoláival együtt szerepel majd a börzén.A résztvevők tájékoztatói közül szabadon választhatnak diákjaink, végül útlevéllel látogathatják majd a standokat. A nap kiemelt programja a keszthelyi Georgikon Kar Idegennyelvi Lektorátusának nyelvvizsgás tájékoztatója lesz, melyet iskolánk profiljából fakadóan minden diák évfolyamtól függetlenül meghallgat majd. Ez a tájékoztató is érdekes lehet a szülők számára, hiszen január elsejétől változások várhatók ebben a témában.Tudjuk, hogy a pályaorientáció nem egy egyszeri esemény, hanem egy folyamat, és mint minden tájékozódó jellegű folyamat a megfelelő döntést készíti elő: segít összhangba hozni az egyéni készségeket, a társadalmi igényekkel és a választott szakmával. Szerintünk mindenképpen szerencsés, ha szülő és gyermek együtt vesz részt ebben a folyamatban és esetleg ennek egy fontos állomásán is, október25-én a gimnáziumban, mikor is „Házhoz jön az egyetem”.

A pályaorientációs nap az október 24-27-ig tartó témahetünk része, melyet a környezetvédelem, az egészséges életmód és a pályaválasztás jegyében rendezünk.  A csütörtöki (okt.26-i) előadásokra is szívesen látjuk a szülőket. Ezen a napon is „Házhoz jön az egyetem”.

          Bognárné Lázár Magdolna (a témahét koordinátora)