8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

 

A Kulturális Korzó mozitermében november 21-én került vetítésre az a Calypso Kórust bemutató film, amely a Berzsenyi Dániel Gimnázium média fakultációs diákjai, a Múzeum Alapítvány és a Marcali Múzeum együttműködésének eredményeként jött létre. A tavalyi évben a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztálya pályázatot hirdetett a Települési Értéktárak bővítésére. Marcali városa csak úgy tudott ezen indulni, ha egy civil szervezet és egy oktatási intézmény
összefogásával megvalósuló projektjavaslatot nyújt be.


A Múzeum Alapítvány elnöke, H. Rádics Márta és a Berzsenyi Dániel Gimnázium vezetése, valamint a média fakultációt irányító Horváthné Csoszó Gyöngyi tanárnő is szívesen fogadta a témafelvetést. Eszerint a gimnázium diákjai Marcali települési értékeit mozgóképeken örökítik meg, az általuk választott tematika alapján. A sikeres pályázat dokumentációját Németh Ildikó, Marcali Város Önkormányzatának kulturális referense állította össze. A Múzeum Alapítvány által elnyert kamera rendszerbe állítását Ilácsa József operatőr, a Marcali Múzeum munkatársa végezte el.
A gimnazista diákok szaktanárukkal egyetértésben úgy döntöttek, hogy az első, általuk a Marcali Települési Értéktárba javasolt helyi kulturális érték a több mint negyedszázados múlttal rendelkező Calypso Kórus tevékenysége lesz. Az elkészült riportokat, filmfelvételeket a múzeumi stúdióban vágták és szerkesztették, s létrejött az a film, amely nagyon jól érzékelteti a közösséghez tartozás különleges értékeit.