8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

Szeptember 3-án a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban is megkezdődött az új tanév.

A szokásokhoz híven igazgatói köszöntővel kezdődött az ünnepség. Fellegi Bálint igazgató úr röviden beszélt a júniusban lezajlott sikeres érettségikről, a nyári szünetben a gimnáziumban tartott programokról. Már második éve szervezünk programozás tábort az általános iskolás korosztálynak, tenisztanfolyamot az érdeklődőknek.

A nyári szünetben megvalósult a teljes lefedettségű Wifi-hálózat kiépítése az  EFOP-3.2.4-16 „Digitális kompetencia fejlesztése” című projekt keretében. Így a diákok számára is elérhetővé válik a digitális oktatáshoz szükséges sávszélességű internetelérés.

A künzelsaui nyári nyelvi kurzus immár 26 éve ad lehetőséget diákjainknak a német nyelv tanulására. Idén júliusban ismét 20 diákunk vehetett részt két héten keresztül délelőttönként a Ganerben Gimnáziumban német nyelvű tanórákon. Délutánonként a német fogadószülők által szervezett programokon gyarapították német nyelvtudásukat, és szereztek új élményeket.

Végül a 2018/2019-es tanév megnyitásaként a gimnázium igazgatója köszöntötte a kilencedik osztályos tanulókat, akiknek a hagyományokhoz híven a végzős diákok átadták a Berzsenyi-kitűzőt.