8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete  harmadik alkalommal hirdette meg felmenő rendszerű versmondó - versklip versenyét.

Bármilyen korú versmondók jelentkezhettek a világ bármely pontjáról.


Az első fordulóba egy vágatlan versvideóval nevezhettek a versbarátok, melyet május 31-ig kellett feltölteni a you tube-ra. A nagy számú versenyző közül a zsűri 85 jelentkezőt juttatott tovább egyeneságon a középdöntőbe, további 10 versmondót a közönség szavazata segített a továbbjutáshoz.

Baranyi Liána, gimnáziumunk 10. E osztályos tanulója Kiss Judit Ágnes Szó című versét adta elő az első fordulóban, és a zsűri döntése alapján folytathatta a versenyzést.

A második fordulóba jutott versmondóknak egy versklipet kellett készíteniük szabadon választott vers feldolgozásával.  Lia filmje a nyár folyamán készült el Szép Ernő Az én uram is szervezkedik című alkotása alapján „helyi erők” bevonásával. A klipben Lia osztálytársai működtek közre, illetve nyújtottak segítséget: Csányi Nikolett, Gáspár Gréti, Bellin Davide, Kiss Lajos Bence. A felvételek és a vágás Tomisa Bálint munkáját dicsérik, aki volt berzsenyis diák, jelenleg a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának hallgatója. A helyszínért, a ruhák, kellékek egy részéért a Marcali Múzeum munkatársainak jár a köszönet: Samuné Bogyó Hajnalka igazgatóhelyettesnek és Vidák Tünde igazgatónőnek.

A zsűri a beérkezett, közel 90 film közül 26-ot talált érdemesnek a döntőbe jutásra, köztük -nagy örömünkre- Lia filmjét is. A kiválasztottak novemberben a Nemzeti Színházban mérhetik össze tudásukat a rangos zsűri előtt.

Gratulálunk Liának és mindenkinek, aki a film létrejöttét segítette.

 

{modal url="https://www.youtube.com/watch?v=wvPgzDXgU88&t=17s"}FILM MEGTEKINTÉSE{/modal}