8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

A Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, a hagyományokhoz híven, pénteken került sor a témanapra az iskola tanulói és a vendégelőadók jelenlétében. A vendégeket Bognárné Lázár Magdolna köszöntötte.

A fő téma a méhek köré szerveződött, és ezzel kapcsolatban rajzpályázat került kiírásra. A rajzpályázat értékelésével és jutalmazásával kezdődött a nap, melyen a város általános iskoláiból is számos pályamű érkezett. A rajzokat az egyik teremben kiállítottuk és megtekinthették a jelenlévők.

Ezt követően az osztályok különböző előadásokat hallgathattak az első két órában. Számos előadó érkezett a Pannon Egyetemről, Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarmról, a Kaposvári Egyetemről, illetve iskolánk volt diákjai közül is előadhatták saját történetüket. A kilencedikesek és tizedikesek Niklán részt vehettek az interaktív méhész kiállításon, ami újdonságként szerepelt a programok között.

A délelőtt második felében pályaorientációs előadások keretén belül kaphattak kedvet a diákok a különböző képzések iránt. Az aulában bővebben tájékozódhattak a képzésekről, többek között a Ziehl - Abegg Kft., a  Pécsi TE zalaegerszegi, a Pannon Egyetem veszprémi, nagykanizsai, keszthelyi karának, az ELTE Savaria szombathelyi karának, a Kaposvári Egyetem, a Toborzó és Érdekvédelmi központ képzéseiről. Továbbá megnézhették a Pannon Egyetem zalaegerszegi karának Kamionos Roadshow-ját is. A standok között a diákok érdeklődhettek, aláírásokat gyűjthettek és végül a Ziehl - Abegg Kft. jóvoltából ajándékokat is lehetett nyerni.

Ezúton is köszönjük a Ziehl - Abegg Kft. -nek, hogy támogatásukkal hozzájárultak a mai nap létrejöttéhez!