8700 Marcali, Petőfi u. 16.

+36 85 510 643

titkarsag@berzsenyimarcali.hu

Alig dolgozták fel az előző – 3 napos - kirándulás élményeit a  TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0031 „Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása  a Marcali Berzsenyi Dániel  Gimnáziumban” c. projektben résztvevők, újabb útra indultak: ezúttal 1 napra a fővárosba, ahol az OperaKaland programjáról egy rendkívüli ebéd után a Múzeumok Majálisára a négyes metróval érkeztek. Mind a négy helyszín izgalmasnak bizonyult.

 

Operakaland, azaz: kettő az egyben: két magyar nyelven játszott egyfelvonásos opera előadást hallgattunk meg.

A Mario és a varázsló nem csak a kötelező olvasmányok listáján, hanem az Operaház repertoárján is szerepel. Thomas Mann novellájából Vajda János írt operát, mely az uralom és a leigázottság témáját feszegeti. Ez elé Mozart zenés komédiája állított görbe tükröt,melyben a színházigazgató új társulatot szervez. Ki lesz az ügyeletes sztár, kié lesz a sztárgázsi? Mindez modern kivitelben, érdekes díszletekkel és jelmezekkel.

Különleges helyen ebédeltünk: a választék, a mennyiség és a látványkonyha  is felülmúlta képzeletünket, mindez elfogadható áron.

A 4-es metrón utaztunk, ahol egy kis „kalandban” volt részünk. Csapatunk nem kis feltűnést okozott az utazóközönség körében, mikor két „elveszett társunk”: Alex és Viktor megérkezett a következő járattal.

A Múzeumok Majálisát 19. alkalommal rendezte meg a Magyar Nemzeti Múzeum. A világon egyedülálló kétnapos fesztivál igazi társas helyszínné változtatta színes és hangulatos program és kiállítás kínálatával a Múzeumkertet. Ebben az évben a „hosszú 19. század”témát hirdette meg, melynek értelmében a 20. század első két évtizedéig tartó történeti korszakot értette alatta. A kort idéző kreatív programok közül bárki kipróbálhatta pl.: az óriás- társasjátékokat, a mega-kirakókat és az óriás makettet, aki akart  öltöztetőbabát, reklámplakátot készíthetett stb.

És, ha mindez nem lett volna elég, „csak” napozhattunk egyet a Múzeumlépcsőn, válogathattunk a menő Majális-emléktárgyakból és múzeumi kiadványokból.

A résztvevők izgalmas, információban gazdag programot teljesítettek, bizonyára sokáig fognak még rá emlékezni! A szervezők munkáját a tanulók ezúttal is példás magaviselettel, érdeklődéssel és figyelemmel hálálták meg. Öröm volt újra velük lenni!