25. Balaton-kerülő kerékpártúra

Ebben a tanévben került sor a jubileumi – 25. – pünkösdi Balatont körbekerülő kerékpártúrára. Az iskola huszonhat lelkes tanulója tanáraik, egykori diákok és évek óta velünk túrázó felnőttek kíséretében vágott neki pünkösd szombatján a háromnapos útnak. Idén a nagyon meleg időjárás tette próbára a csapat tagjait a közel 250 km hosszú út megtétele mellett.

Valószínűleg mindenki másként fogja emlékeiben megőrizni a Tihanyba feljutás („kicsit vissza kellett váltanom”, „nyelvem lógott a küllők között, de tekertem végig”, „azért tolni sem volt könnyű ezt a biciklit”, stb.) élményét, de utólag biztosan érez magában némi büszkeséget, hogy mégiscsak sikerült.

Akik nem először kerülték meg a Balatont, azoknak sok minden ismerős volt: szállás, pihenőhelyek, kulturális programok. Mindenkit meglepetésként ért azonban, hogy az utolsó megállóhelyen, Balatonmáriafürdőn egy szelet tortát és egy oklevelet kapott a jubileumi pünkösdi Balaton-karika résztvevőjeként.

Dicséret illeti a túra összes (35 fő) résztvevőjét fegyelmezett, egymást segítő magatartásáért!

Köszönjük Miklós István tanár úrnak – akitől a pünkösdi háromnapos kerékpártúra ötlete származik – a túra megszervezését és vezetését!

Jövőre újra megpróbáljuk!?